Начало на консултациите при президента за съставяне на правителство.Президентът Румен

...
 
Начало на консултациите при президента за съставяне на правителство.Президентът Румен
Коментари Харесай

Начало на консултациите при президента за съставяне на правителство

 

Начало на консултациите при президента за сформиране на държавно управление.Президентът Румен Радев стартира първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за сформиране на държавно управление.

Първият диалог за съставянето на кабинет ще бъде с ГЕРБ-СДС. Два часа след ГЕРБ на ще пристигна втората политическа мощ – Движение за права и свободи, а по-късно ПП-ДБ. Така ще приключат консултациите за деня, а по кое време ще са със идващите четири политически сили още не е ясно.

Начало на консултациите при президента за сформиране на държавно управление 24.06.24 06:29 Хороскоп за 24-ти юни: Нов стадий за Лъвовете през днешния ден, Стрелците ги чака прелом в ориста 24.06.24 06:15 Обявиха 5 най-проблемни коли втора употреба 23.06.24 23:00 Нелекуваната хипертонична рецесия е рискова за живота! 23.06.24 22:30 Атентат в Русия! Въоръжени нападнаха православна черква и синагога! (ВИДЕО) 23.06.24 21:59

От ГЕРБ оповестиха, че за тях вероятен вид за ръководство е експертно държавно управление, само че с министър председател и министри на защитата и външните работи от ГЕРБ. По време на консултациите си с другите партии преговорният екип на първата политическа мощ разгласи, че виждат идващия кабинет и като кабинет на споделената отговорност.

С тях диалог обаче имаха единствено Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Слави Трифонов пък разгласи, че няма да поддържат държавно управление нито с първия, нито с втория мандат. Има Такъв Народ са подготвени да предложат експертно държавно управление и да приказват с всички партии.

„ На ГЕРБ не беше предложение за експертен кабинет. Когато Бойко Борисов се появи и сподели, че министър председателят, министърът на защитата и външният – това към този момент не е експертен кабинет. Този трен отпътува. Ако желаят да се качат на влака на експертния кабинет с третия мандат с различен метод. Говоря за всички, да избягаме от това ГЕРБ. Няма смисъл да го съживяваме. Освен това ние бихме желали да беседваме с всички партии, а освен с ГЕРБ и Движение за права и свободи. В тази настройка ПП-ДБ, в частта Демократична България има много по-добра експертиза ”, сподели Тошко Йорданов.

„ Възраждане ” също оповестиха, че също желаят третия мандат. Според Костадин Костадинов, в случай че Има Такъв Народ вземат мандата, те ще създадат също кабинет с политическа колоритност.

След като минат консултациите, във всеки един миг президентът може да връчи първия мандат.

Източник: NOVA

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР